CLUB FALLIGAN sinds 1802

De Koninklijke Letterkundige Vereniging, beter bekend als Club Falligan, verwelkomt sinds 1802 haar leden in het prestigieuze herenhuis "Falligan" gelegen aan de Place d'Armes (Kouter) in Gent. Dit gebouw, erkend als meesterwerk van de Gentse rococo, herbergt verschillende perfect onderhouden salons met hun historisch decor. Onze geschiedenis
img-salons

Onze salons

Hotel Falligan beschikt over verschillende salons die kunnen worden gehuurd voor familie-, zakelijke of sociale bijeenkomsten. Deze salons hebben een lange geschiedenis en ondergingen in de loop der jaren maar weinig transformaties, waardoor ze een authentieke atmosfeer uitstralen die je onderdompelt in het midden van de 18e eeuw tijdens de periode van de Verlichting. Het is geen toeval dat Gent verschillende van deze herenhuizen ziet verschijnen in het hart van de stad: d'Hane-Steenhuyse, Verhaegen-Lammens, Vanden Meersche, enz. allen met dezelfde kenmerken, in het bijzonder een overwicht van de Franse smaak.


Marie Frederiq-Lilar, kunsthistorica en groot deskundige op het gebied van de 18e eeuw, presenteert Hotel Falligan als het meesterwerk van de Gentse rococo. U vindt er de opeenvolgende salons, het zoeken naar licht via grote raampartijen, de interieurs verfraaid met spiegels, kristallen kroonluchters, schilderijen van de hand van de schilders van Reysschoot, en meubilair dat effectief naar wens verplaatsbaar is naargelang de activiteiten van de dag. De ambachtslieden stemden hun werk op elkaar af om een algemene harmonie te bereiken van de vloer tot het plafond!


Lees meer

Nieuws

Conferenties met lunch, de bridgeclub, culturele bezoeken, lezingen, toneelvoorstellingen of concerten… Evenzoveel activiteiten voorbehouden aan de leden van Club Falligan.

Een voorproefje van de stedelijke culturele agenda voor iedereen beschikbaar!
Muziek is goed vertegenwoordigd op de Kouter: raadpleeg de websites van de Handelbeurs en de Opera waarvan we de echo bijna kunnen horen in ons salons!

We werpen ook een blik op de particuliere hotels, ook stadspaleizen genaamd, in de onmiddellijke omgeving van Club Falligan zoals d’Hane-Steenhuyse, Clemmen (museum Vander Haeghen) of de Coninck (Design Museum). Deze gebouwen die omstreeks 1750 in het stadsbeeld verschenen, bezitten nog steeds hun oorspronkelijke luister en bevestigen hun actualiteit in hun museale context.
Liefhebbers van hedendaagse kunst worden niet veronachtzaamd en kunnen de site van de Herbert Foundation verkennen, gelegen aan de Coupure, dat brede elegante kanaal dat symbool staat voor de 18e-eeuwse stedelijke uitbreiding.

Als vaste stadswaarden, kunnen het MSK en het STAM onze vragen beantwoorden over de geschiedenis van de stad, zijn kunstenaars en grote collectioneurs en niet te vergeten… ons inspireren!

Het hotel Falligan bezoeken
home_news

‘T Goed te Réables, Ooidonkdreef. Summer exhibition.
home_news

Virtuele bezoeken aan musea
home_news

Bekijk al het nieuws